Blogger Backgrounds

Thursday, September 19, 2013

Posisi Tidur Tunjuk Personaliti


Tahukah anda otak berehat ketika waktu tidur dan sel-sel rosak diperbaiki dan mengeluarkan hormon-hormon tertentu. Sebab itu, selepas bangun tidur badan akan berasa segar.

Namun, tahukah anda bahawa gaya tidur atau posisi tidur anda boleh menggambarkan personaliti diri anda? Jadi kami ingin berkongsi dengan anda beberapa posisi tidur dan personalitinya.

Tidur terlentang dengan kedua-dua telapak tangan diletakkan di belakang kepala


Anda adalah individu yang sangat pintar dan sentiasa bersemangat untuk belajar. Kadangkala anda sering memberikan idea yang bernas dan unik yang mungkin tidak pernah difikirkan oleh orang lain. Keluarga adalah agenda utama tetapi mengalami kesukaran untuk bercinta mungkin disebabkan agak memilih.Selubung seluruh badan dengan selimut

Sering nampak macho di hadapan orang ramai namun hakikatnya adalah individu itu ialah seorang yang pemalu dan lemah. Kamu terlalu menyimpan rasa dan sekiranya kamu berhadapan dengan sesuatu masalah, kamu lebih gemar memendamnya dan menghadapinya secara bersendirian tanpa meminta bantuan orang lain.

Tidur mengiring dengan beralaskan lengan tangan di kepala


Individu gaya tidur ini ialah seorang yang berani, bersopan santun, lebih jujur dan penyayang. Walau bagaimanapun, tiada manusia yang sempurna 100% di dunia ini.

Tidur terlentang dengan tangan dan kaki sedikit mendepa

Cara tidur sebegini menunjukkan identiti dirinya yang sebenar. Seorang yang cintakan kebebasan, keselesaan dan kecantikan. Selain itu juga, ia tergolong dalam kategori pemboros namun benasib baik kerana pendapatan yang dimiliki tidak kurang hebatnya. Sikap penyibuk dan gemar bergosip juga ada dalam diri kamu.

Gaya bayiAkhir sekali gaya tidur ini majoritinya wanita. Orang ini dikatakan lebih tahan lasak, tapi agak sensistif dan ada kalanya pemalu.
http://my.entertainment.yahoo.com/news/posisi-tidur-tunjuk-personaliti-094622963.html

No comments: